In Nederland

Ferme jongens, stoere schapen

In Nederland

In Nederland gebeurt dat niet hoor.
In Nederland doen we niet zo ingewikkeld.
In Nederland doen wij dat soort dingen sowieso niet.
In Nederland is dat allemaal heel anders.
In Nederland doen we gewoon niet zo overdreven, weet je wat het is?
In Nederland komen we er samen wel uit.
In Nederland doen we normaal.
In Nederland weten we hoe een huishoudboekje werkt.
In Nederland houden we niet van gezeur.
Niet van geklaag en geniep en gezanik en gezeik. Van dat aandachtszoekerige. Dat geile. Daar houden wij niet van
in Nederland. Neenee, niet dat geile.
In Nederland zijn we nuchter. (In Friesland zijn we nuchterder. Maar in Nederland zijn we ook best nuchter.)
In Nederland weten we gewoon van aanpakken. Schouders opstropen, mouwen eronder, handen eruit en hup, aanpakken. Niet zeuren maar doen. Niet praten maar poetsen. Niet wit maar blank. Geen woorden, woorden zijn vies, daden willen we. Eisen we. Ferme jongens, stoere schapen. Hand in hand, kameraden, mannenbroeders, regenten van Lebak, heren van de thee, mannen met baarden, jongens van raadspensionarissen die wij zelf hoogstpersoonlijk geheel uiteen gereten hebben.
Problemen pakken we aan, zonder klagen. Zo doen wij dat! We hebben godverdomme dijken gebouwd in Nederland. Tegen de klimaatverandering, en er was nog geeneens klimaatverandering. We deden dat gewoon op intuïtie. Zei ik intuïtie? Ik bedoelde daadkracht. In Nederland hebben we een intelligente lockdown, want wij kunnen best zelf onze verantwoordelijkheid nemen. Overdrijven jullie maar lekker allemaal, daar in het buitenland, met jullie domme lockdowns. Stelletje nietnederlanders. In Nederland doen we het anders. In Nederland pakken we dat soort dingen op onze manier aan. We hebben een heel andere insteek. Een heel Nederlandse insteek, een heel gewone insteek, zal ik die er eens insteken schatje hahaha grapje als je daar niet om kan lachen om een grapje kun je ook maar beter oprotten want zo doen wij dat hier daar houden we van, van een grapje en niet van dat zure gedoe stelletje zeikerds.
In Nederland zijn we gewoon anders dan de mensen die niet in Nederland zijn en die geen Nederlander zijn en die niet eens snappen hoe het verdomme werkt in Nederland. We zijn gewoon anders. Wij in Nederland zijn gewoon normaal en jullie niet snap dat nou. We zijn gewoon anders omdat we potjerpikkersappie zo normaal zijn wij. Wij zijn geboren uit grond en natte klei en aarde en Adam en Calvijn en uit een zicht van de zuudende zee, uit de opstand der normalen, zoals destijds die der natiebouwende niks nabauwende herkauwende Bataven, ook al wisten die zelf niet eens of ze nou Germanen of Kelten waren.
Wij zwaaien met onze vuistjes want we hebben heeele belangrijke heeeele strenge ingewikkelde vrhdvnmningstng in Nederland en als het je niet bevalt dan rot je maar lekker op in Nederland hier is mijn vuist hou je bek als je niks snapt jij bent helemaal van het padje jij zonder leestekens helemaal gestoord punt.
In Nederland is alles goed zoals het is en wie dat niet vindt moet zijn bek houwe en anders kan die kan een knal krijge hahaaaaa.
In Nederland kloppen wij op onze portemonnee en op onze logge gezwollen borst en kakken wij op die arme sukkels in de rest van de wereld die beweren dat ze ons snappen terwijl ze niks snappen, want ze zijn geneneens Nederlands dus hoe kunnen ze dat nou snappen.
In Nederland weten we gewoon dat niemand ons kan snappen. Want in Nederland neden we land dan rede dal nier dral eren wer ede mede darlenee ideral reen neder nederneder.

Zwaaiend met onze onmachtige vuistjes.

 

Remco Lee Polman

Een gedachte over “In Nederland”

  1. briljant. ik had hem al gelezen bij Remco.
    Ik zou het waarderen als je mij accepteert als vriend zodat ik ook kan reageren bop jouw berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *