Lachen om vluchtelingen met Klaas

Dijkhoff komt vanavond met een cabaretier lachen om mensen die niets meer hebben. Hij wil mensen het recht op echt asiel ontnemen, en dat vindt hij iets grappigs voor bij de borrel.

Klaas Dijkhoff komt in Veldhoven vertellen dat hij het vluchtverdrag op wil doeken. Het is een try-out, met een cabaretier erbij. Bij succes volgt een tour door Nederland. Lachen om vluchtelingen.

De VVD wil vluchtelingen alleen nog tijdelijk asiel geven. Na 3 of 4 jaar worden ze dan teruggekickt naar huis, óf naar opvang in de regio, dat wil zeggen een vluchtelingenkamp.

Hongerkamp

Mensen vergeten nogal graag wat ‘opvang in de regio’ meestal betekent. Onafzienbare rijen tentjes, vaak in desolaat gebied, waar mensen geen enkele keuze hebben behalve wachten, wachten, wachten. Ze mogen er meestal niet werken, er is niets te doen. In de grootste ‘opvang-in-de-regio-landen’ als Turkije en Libanon heb je het over miljoenen mensen.

Mensen die regelmatig te weinig te eten hebben, oa omdat NL zijn afspraken niet nakomt. Terwijl Nederland intussen veel minder vluchtelingen uit die kampen opneemt dan was beloofd, en veel van de donaties die aan de UNHCR beloofd worden veel te laat of zelfs nooit arriveren.

Dijkhoff verkoopt het als iets sociaals om mensen daar terug naar toe te sturen. ‘Want zo kunnen we veel meer vluchtelingen tijdelijk even opvangen’ en dan weer opnieuw het kamp in sturen. Alsof een AZC een soort luxe vakantie is.

Het is natuurlijk volstrekt niet sociaal. Het betekent dat je levens voor eeuwig in pauze zet, zelfs van de mensen die wel (even) naar Nederland mogen van Klaas. Niemand kan meer iets opbouwen, niemand kan meer een bijdrage leveren aan de samenleving. Je kunt alleen nog maar een leeg en zinloos leven uitzitten, wachtend tot je van de regio naar hier mag, tot je van hier weer naar de miserie daar terug moet. Sollen met mensen is dat.

Schending internationale wet

Het is ook volstrekt tegenstrijdig met het vluchtverdrag. In die, mede door Nederland geschreven internationale wet, staat heel duidelijk dat mensen juist wél een leven moeten kunnen opbouwen. Wél een bijdrage moeten kunnen leveren aan de samenleving. Dat verdrag zal Klaas dus moeten opdoeken.

Mag jij raden hoeveel mensen hij nog gaat opvangen als het vluchtverdrag er niet meer is.

Mensenrechten als X-factor wedstrijdje

Dan heeft Klaas nóg een leuk ideetje: Hij roept dat iedereen “automatisch” terug moet na 3 jaar, maar ook dat asielzoekers die waarden en normen delen met Klaas, heel misschien langer mogen blijven.

Hoe ziet Dijkhoff die verkiezing voor zich?
Klaas in de jury van de X-factor, gezellig met een borreltje erbij, en asielzoekers die kunstjes doen?
Hoe ver wil je eigenlijk gaan met de ontmenselijking van vluchtelingen? En wie moet er nog meer ‘t land uit? Wij delen alvast weinig normen & waarden met Klaas.

Lachen om vluchtelingen

Klaas vindt het sowieso allemaal om te lachen.
“Ik ga graag met jou hierover in gesprek. Rob Scheepers maakt er iets grappigs van. Zodat we allemaal met een glimlach naar huis kunnen.”

Haha, Klaas, haha.

Welke crisis?

“Maar we moeten toch zeker wat doen aan die vluchtelingenstroom?”
Uhm, welke stroom? Er was sowieso nooit een vluchtelingencrisis, alleen een opvangcrisis.
Ja, eind 2015 kwamen er even flink wat mensen naar Europa. Dat was echter tijdelijk. Al vóór de vluchtelingendeal met Turkije, en allerlei andere anti-vluchtelingenmaatregelen, waarvan een heel stel werd ingevoerd door Dijkhoff zelf, kromp het aantal vluchtelingen naar de EU enorm.

Is er een vluchtelingenprobleem? Jazeker, maar niet hier. Onder andere door oorlogen die wij in bijvoorbeeld Irak en Syrië voeren, moesten er alleen al in die regio miljoenen mensen vluchten voor hun leven. Alleen al Turkije en Libanon herbergen samen zo’n vier miljoen vluchtelingen.

Dat is wel even andere koek dan de slechts 7 duizend asielzoekers die dit jaar naar Nederland kwamen.

We horen nu dag en nacht op het nieuws dat er een tweede grote asielcrisis is in Europa, maar dat is ongelofelijke onzin. Er komt juist bijna niemand meer binnen in de EU. Een kwart minder dan vorig jaar. En er kwamen de eerste 5 maanden van 2018 zelfs precies vier en een half keer zo weinig asielzoekers naar Nederland als in de laatste 5 maanden van 2015.

Bij de “crisis” van 2015 kun je al makkelijk stellen dat het vooral een crisis was in ons denken, waarbij politici en media als de NOS erg hun best deden om het draagvlak voor opvang te verminderen. Dat is nu nog veel sterker het geval. We kunnen de aantallen die nu naar Europa komen, makkelijk opvangen. De EU is de rijkste regio ter wereld, Nederland het op vijf na rijkste land ter wereld. De crisis die nu wordt geschapen is werkelijk om te janken zo huichelachtig.

Dat geldt net zo hard voor het praatje van Dijkhoff, als voor de huidige EU-plannen, als voor de gekooide kinderen van Trump. Lees zeker ook deze column van Meredith Greer, die perfect verwoordt wat ik uit pure wanhoop niet meer opgeschreven kreeg.

Zondebok

Nederland heeft helemaal geen last van vluchtelingen. We hebben veel meer problemen met mensen met schoenmaat 40 of hoger – kijk maar in de bajes – maar daar hoor je nooit iemand over. Want mensen met schoenmaat 40+ zijn niet geschikt als zondebok. Daarvoor neem je immers niet jezelf en een groot deel van je kiezers, maar een minderheid die zich slecht kan verweren.

De VVD heeft het niet makkelijk hoor! Het ontmantelen van verzorgingsstaat en sociale woningvoorraad; huurrecht & arbeidsrecht ondermijnen; zo zwaar bezuinigen op de zorg dat er nu steeds incidenten met verwarde mensen zijn; mensen met het allerlaagste inkomen pesten met idiote controles; burgers wantrouwen en massaal bespieden, de rechtsstaat ondermijnen, de mensen steeds onzekerder en rechtelozer maken met flexwerk, flexwonen, flexpensioen en flexzorg… Dat is moeilijk te verkopen terwijl je 7 miljard aan je vriendjes bij Shell cadeau geeft en je alle corruptielijstjes aanvoert.

Maar daar heeft de VVD dus een oplossing voor: De zondebok. Iedereen maakt zich druk om vluchtelingen & moslims ipv echte problemen.

En wie durft nog iets te zeggen als hij ziet hoe vluchtelingen behandeld worden?
Straks ben jij de volgende…

Het is succesvol: de VVD is de grootste. Nog wel. Maar het is natuurlijk niet vol te houden. Je kunt niet mensen bang blijven maken voor moslims en vluchtelingen, en hopen dat niemand op Wilders en Baudet stemt ipv op jouw verwaterde namaak.

Vandaag heeft Dijkhoff PVV corvee. Iemand moet de rotzak uithangen nu Zijlstra weg is.

Of zijn er toch nog VVD’ers die vinden dat het tijd is dat de VVD een beetje een fatsoenlijke partij wordt?

Laat Klaas vanavond weten dat hij te ver gaat door te spugen op mensen die niets hebben, en te lachen om menselijke waardigheid.

Vanavond om 19:00 uur staan er mensen bij het VVD feestje voor de deur om een andere mening kenbaar te maken. Kom ook! Meer info hier.

2 gedachtes over “Lachen om vluchtelingen met Klaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *