Sherry Baguette

…en zijn erudiete boekpresentatie bij Pauw.

Sherry Baguette, dat is de mond vol onverdund wit meel. Sherry Baguette, dat is een in ijdelheid gedrenkt stokbroodje wat fier overeind wil blijven staan, maar uiteenvalt in natte pap. Sherry Baguette, dat is de geur van de aftershave van je vieze ouwe oom, die altijd aan je wil zitten als hij een slok opheeft. Sherry Baguette, dat is trots doen over je boekje wat je kon schrijven omdat je wel betaald wordt om voor ons te werken als Kamerlid, maar je bijna nooit gaat. Sherry Baguette, dat is dat iedereen denkt: maar toch ben je nog een betere politicus dan een schrijver ook.

Sherry Baguette, dat is diezelfde oom weer, die in een opinieartikel schrijft dat als vrouwen nee zeggen, je dat gewoon moet negeren. Sherry Baguette, dat is Blut, Boden und Baudet. Sherry Baguette, dat is the Dutch narcissist first, American second. Sherry Baguette, dat is een Pauw die ook lekker mee wil om moslimjongetjes te slaan, maar zich afvraagt of dat wel wellevend is. Sherry Baguette, dat is een Van der Wulp die iedereen die in wil grijpen, glimmend wegleidt met de woorden dat het allemaal heel genuanceerd ligt, en dan een filmpje maakt. Sherry Baguette, dat is het geweld aan anderen overlaten.

Sherry Baguette, dat is een slap potloodje in je broekje, waar een schrijftafelmoordenaar aan likt voordat hij cijfertjes noteert. Sherry Baguette, dat is de gladdere versie van Frank T.J. Mackey. Sherry Baguette, dat is preken over morele integriteit terwijl je vertelt dat peuters beter in een gevangenenkamp kunnen creperen omdat ze er nou eenmaal ‘voor kozen’. Sherry Baguette, dat is een fascist die klaagt over indoctrinatie. Sherry Baguette, dat is heel hard lachen om je eigen grapje terwijl je ogen haten. Sherry Baguette, dat is oprechte extatische vrolijkheid als je iemand pijn kan doen, en ze je toch op handen dragen, en denken dat je het goed met ze voor hebt. Sherry Baguette, dat is god in de spiegel, de spiegel, de spiegel. Sherry Baguette, dat is wraak nemen op je vrouw als die je kinderen aandacht geeft in plaats van jou. Sherry Baguette, dat is er ontzettend veel instoppen, alles wat je in je hebt, al die 136 vochtige pagina’s, overal in, erin, erin.

Sherry Baguette, dat is kiezen voor de Nederlandse samenleving met een pain de stok. Sherry Baguette, die voor de media doet wat Brard voor cultuur is. Sherry Baguette, dat is een vanwege oplichting en scheldpartijen geschorste advocaat die stinkt naar drank en racisme, een bijzonder leuke erudiete grappige man. Sherry Baguette, dat is voorbijgangers met je natte stokbrood slaan terwijl je ‘witte genocide’ roept. Sherry Baguette, die wordt verafgood door jongetjes die vroeger gewoon stiekem waren gaan roken. Sherry Baguette.

Nieuwe categorie: de Rauwe G

Een ander soort Grutjes dan je gewend bent: korter & feller, ongenuanceerder & sneller geschreven. Omdat we niet altijd tijd hebben voor lange, doorwrochte stukken vol bronnen en checks.

Toch de moeite waard? Oordeel zelf.

Een gedachte over “Sherry Baguette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *