Bankentag 2017, foto door Bankenverband – Bundesverband deutscher Banken, (CC BY 2.0)

Geen muurbloempje / weddenschap mislukt

Afscheid van Jeroen Dijsselbloem, ja, opnieuw, we besteden teveel aandacht aan hem misschien, maar hij is zo ontzettend grappig!

Geen muurbloempje

Vorige maand illustreerden we al gratis zijn bombastische afscheidstoespraak, maar nu neemt hij alweer afscheid. Het is wat hoor. En het valt hem ontzettend vreselijk heel erg zwaar.

Dijsselbloem, die met 52.000 voorkeursstemmen in de Kamer werd gekozen, en zelfs een collega van de lijst af duwde omdat hij per sé op nummer 3 van de kieslijst wilde staan, vertelde gister:

– Het spijt mij zeer en ik neem dat helemaal niet licht. Deze mensen hebben bewust op mij gestemd. Ik voel me daar oprecht bezwaard over. Maar ja, fuck you.

Nou, wij voelen ons niet bezwaard hoor Jeroen.

– Ik kreeg er niet eens meer een auto met chauffeur bij.

Jeroen vertelt dat hij nu tekeningetjes gaat maken. Heel beeldend, met een potlood op een leeg papiertje. Dat is symboliek, vat u wel, maar waarvoor precies, dat weet Jeroen wellicht ook niet.

Griekenland is gesloopt en uitverkocht, om de banken te redden. Ongelijkheid is gegroeid. Het vluchtverdrag uitgehold. Je krijgt minder zorg voor meer geld. Mensen met een uitkering worden gepest tot ze wanhopen, en hoe kleiner de uitkering hoe heftiger je wordt gepest. De sociale woningvoorraad is door PvdA en VVD flink verkleind door verkoop en verhuurdersheffing, en de schuld is in de schoenen van asielzoekers geschoven. Intussen werd onder Jeroens deskundige leiding Nederland verder uitgebouwd als belastingparadijs voor wie wel rijk wil zijn maar niet wil bijdragen aan de samenleving.

En terwijl het kabinet onder deze kundige minister van Financiën de verzorgingsstaat sloopte, riep Jeroen intussen over vluchtelingen: “Ze blazen de welvaartsstaat op!”

Ja ja, nou nou. Grutjes!
(Voor wie over die laatste bewering een factcheck wil lezen, kijk even hier.)

Voor alle anderen: Je kunt nu inzetten. Bij welke bank gaat Dijsselbloem zijn dikke auto met chauffeur halen? Of wordt het toch een financieel instituut? Gaat hij beloond worden door de Deutsche Bank, door ABN, of wordt het toch IMF?
The bets are on!

Naschrift: HAHAHA! Wat een lollige dag is dit!

“De verdere toekomstplannen van Dijsselbloem zijn niet bekend. “Het is volledig open wat ik daarna ga doen”, wilde Dijsselbloem daar alleen over kwijt.
Wel is hij voorstander van een zogenoemde afkoelperiode van twee jaar, zodat een minister niet gaat werken in een sector waar hij zelf als bewindspersoon verantwoordelijk voor was.”

Dat zei hij gisteren op nu.nl. Nog geen 24 uur geleden.

Vandaag zegt hij dit.

Grutjes, je krijgt in dit land niet eens de kans om eerst nog een fatsoenlijke weddenschap op te zetten.

Maar gelukkig hoeft deze sociaaldemocraat-in-hart-en-nieren niet meer in te zitten over het gruwelijke lijden aan het gebrek aan een auto met chauffeur.


€ 14.500 bruto per maand voor een deeltijdbaantje…

Maar toch, je zou kunnen denken dat daar nog wel wat bij kan. Dus die mislukte weddenschap pakken we gewoon weer op. Welke commissariaten gaat hij er bij nemen, gok je? Bij welke bank of financiële instelling?

 

Credits

Foto header: Bankentag 2017, foto door Bankenverband – Bundesverband deutscher Banken, (CC BY 2.0)

2 gedachtes over “Geen muurbloempje / weddenschap mislukt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *