VK: ‘Christenhipsters zijn ergste Gutmenschen’

Hipsterchristenen zijn misschien wel de ergste ‘Gutmenschen’ die er in links Nederland rondlopen, betogen Ewout Klei en Rik de Jong in de Volkskrant. Je moet weten, de VK is een heel serieuze krant, heus echt hoor.

“Christenhipsters houden zichzelf voor de gek”
Ik ga de link naar dit “opiniestuk” niet eens plaatsen. Zowel de Volkskrant als Ewout Klei hopen overduidelijk mensen te provoceren en zo meer aandacht te creëren. Maar oh-oh-oh, wat is de VK toch een kwaliteitskrant met dit soort teksten:

“Hipsterchristenen doen goed, maar ze kloppen zich hiervoor wel erg op hun borst. Ze zijn misschien wel de ergste ‘Gutmenschen’ die er rondlopen in links Nederland. Nee, er is echt helemaal niets authentieks aan deze christenen. Ze zijn te empathisch, te lief, te perfect.”

Empathie, daar moeten Ewout Klei en medeschrijver Rik de Jong natuurlijk niks van hebben. Bah, vriendelijkheid, aardig doen tegen mensen, of zelfs ‘vrijzinnig’ zijn. Nee, lekker domrechts schelden op alles wat je egoïsme in de weg staat, dat is de manier waarop deze heren hopen de spotlights naar zich toe te trekken.

Klei moet, nu hij zich heeft bekeerd tot antilinks, af en toe ergens anders publiceren dan op allerlei rechtse blogjes, voor niemand hem meer serieus neemt. En student politicologie De Jong wil helemaal graag opvallen, want hij wil hogerop in de VVD. Wat geweldig toch dat de Volkskrant zich daar voor leent.

Daar mogen ze ongeremd schrijven: “de christen mag geen christen blijven” van de hippe christenen. Jawel.
Hippe christenen zouden bovendien zeer afschuwelijke zaken preken: “Jezus houdt van vluchtelingen, homo’s en zelfs van Benno L. En wij moeten dat dus ook allemaal doen.”

Een mooi staaltje rioolrechtse logica. Van homo’s houden, stel je voor, dan ben je eigenlijk al voor Benno L.
Grappig dat Klei (eveneens vandaag) op Jalta juist weer staat te klappen voor Fortuyn en de Nederlandse cultuur van vrijheid, die zo totaal anders is dan “de discriminatie van vrouwen en homo’s in de islam”.
En dat De Jong daar homo’s graag verdedigt tegen de aanstormende vluchtelingenhordes en zelfs tegen links.

Christenen mogen geen christenen meer zijn van de christenen. En christenen zijn eng, want vóór homo’s, en moslims zijn eng, want tégen homo’s. En links is helemaal eng, want die zijn voor én tegen homo’s, of zoiets.

Het rechtse riool is een complex doolhof, waarbij elke stinkende pijp die je neemt onverwachts met een U-turn weer terug naar je uitgangspunt kan leiden, maar dan net de andere richting op. Het gaat deze bouwers dan ook niet om de richting waarin de stront vloeit, maar om het volume van de stank.
Je ruikt me, dus ik besta.

We Gaan Ze Halen

De aanleiding voor het stukje is We Gaan Ze Halen. Dat is een burgerinitiatief om onze regering er aan te herinneren dat ze heeft beloofd om binnen twee jaar 4000 vluchtelingen op te nemen die nu klem zitten in Griekenland. Daar komt maar bar weinig van terecht: na een jaar is nog maar 16% gerealiseerd, terwijl de situatie in de Griekse kampen steeds slechter wordt. Hoog tijd dat Nederland haar afspraken nakomt.

Dat vinden Klei en De Jong maar niks. Mensen die zich aan afspraken willen houden, afschuwelijke Gutmenschen zijn het. Ze vinden het zo verschrikkelijk, dat ze er helemaal de moeite voor nemen om een ingezonden stuk te schrijven en in te sturen. Je beloftes nakomen, dat moeten we immers niet willen met zijn allen.

we-gaan-ze-halen
Om de regering aan haar beloftes te herinneren wil ‘We Gaan Ze Halen’ op woensdagmiddag 30 november met minstens 300 auto’s naar Den Haag rijden.
(Je kunt jezelf trouwens nog opgeven om mee te doen!)

Voor Ewout Klei, De Jong en de opinieredactie van de Volkskrant is dat allemaal veel te ingewikkeld. Den Haag, dat is zo moeilijk te begrijpen, en dus schrijft men maar lekker factfree dat de optocht helemaal naar Griekenland rijdt.

Het gaat Klei en De Jong namelijk niet om feiten. Het gaat ze om zichzelf belangrijk maken door anderen naar beneden te trappen. Terecht of niet, dat doet er niet toe. Het eigen ego, dat doet er toe.

Ik ben geen christen, ik geloof zelfs niet in god. Maar god, wat ben ik toch trots dat ik een Gutmensch ben, in plaats van iemand die denkt dat het een scheldwoord is als je iemand voor goed mens uitmaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *