De regio en Samsoms neergestorte luchtbrug

Vluchtelingenopvang in de regio is een sprookje wat tot horrortaferelen leidt.
Het is tijd om ons land terug te eisen van horrorfanaten en angsthitsers. Tijd voor realisme in plaats van racisme. Laten we onze verantwoordelijkheid nemen, in plaats van te piepen als een speenvarken met een prinsessencomplex.

Beelden van Macedonië, september 2015. Het is op dit moment nog veel erger daar.

Intussen is de EU de grenzen nog verder aan het sluiten. In Nederland is de premier, zijn eigen partij en de zogenaamd sociaaldemocratische partij die hem steunt, dagelijks angst aan het zaaien voor vluchtelingen.

De leider van die laatste partij zei vandaag nog even iets zinnigs, toen hij duidelijk maakte dat vluchtelingen mensen zijn, en geen marktprullaria. Maar de helderheid was van korte duur.

Vandaag stemden de sociaaldemocraten zelfs tegen hun eigen voorstel, om (via een luchtbrug over gesloten grenzen) slechts 14% van het aantal vluchtelingen toe te laten wat vorig jaar naar Europa kwam.

Ze stemden tegen hun eigen voorstel omdat ze het… teveel vonden.

Misschien dat deze tekst door een wereldvreemde kluizenaar of iemand aan de andere kant van de wereld wordt gelezen, die denkt dat we hier worden overspoeld door vluchtelingen, het niet meer aan kunnen, en geen andere keuze meer hebben dan de grenzen te sluiten.
Aan die persoon wil ik zeggen:
Afgelopen jaar kreeg Nederland slechts 2 x zoveel vluchtelingen als het jaar daarvoor. In onze opvang zit slechts de helft van het aantal asielzoekers wat we in 2001 opvingen.
Als we nog maar 14% van het aantal van afgelopen jaar zouden toelaten, zouden we 6000 mensen per jaar binnenkrijgen, wat gewoon niks is, zelfs voor zo’n klein landje als dat van ons. Dat zou voor een stad als Groningen of Tilburg betekenen dat je er wel bijna 70 mensen bij krijgt. Paniek!
Er is helemaal niks aan de hand, behalve dat politiek en media moord en brand schreeuwen, en weigeren om wat meer geld aan opvang uit te geven.

Waar we last van hebben, is niet van vluchtelingen, maar van een racistische angstspsychose, die continu wordt gevoed, niet alleen door extreemrechts, maar vooral ook door gevestigde partijen als VVD, PvdA, CDA en mainstream media.

Het is tijd om ons land terug te eisen van horrorfanaten en angsthitsers. Tijd voor realistische teksten in plaats van sprookjes.

Ja tegen legale en veilige manieren voor vluchtelingen om in de EU asiel te vragen. Nee tegen maximale quota, ondermijning van mensenrechten en het vluchtelingenverdrag, dichte grenzen en het sprookje van opvang in de regio.
De opvang in de regio zit vol. De ‘louche marktkoopman’, zoals de altijd weer even hufterige VVD Turkije omschrijft, vangt in zijn eentje al veel meer mensen op dan heel de EU. Jordanië ook, Libanon nóg meer.

Het is genoeg geweest met het racistische gezever.
In Nederland hebben we helemaal geen grote last van vluchtelingen, of je moet een mug al als de apocalyps ervaren.
De EU is de rijkste regio ter wereld. De EU moet goddomme eindelijk eens zijn verantwoordelijkheid nakomen, in plaats van te piepen als een speenvarken met een prinsessencomplex.

 

Foto: SZERVÁC Attila (CC BY-SA 4.0).

Een gedachte over “De regio en Samsoms neergestorte luchtbrug”

  1. Wat ik niet snap is al dat gezeur over hoe duur het is.
    Dat geld wat wordt uitgeven aan vluchtelingen wordt toch allemaal weer in de nederlandse economie gepompt in de vorm van salaris voor alle medewerkers van een COA, of de begeleiders van jongere vluchtelingen. Het geld wat de asielzoekers krijgen geven ze ook in nederlandse winkels uit aan vooral eten en drinken.
    Eenmaal erkend vluchteling krijgen ze misschien een uitkering maar veel gaan zo snel mogelijk aan het werk, en dan betalen ze netjes huur, BTW, belasting enz.
    Dus wat nou duur. Geld rond pompen, dat wil de regering toch, ik kreeg het advies om een nieuwe auto te kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *