Gesproken column – Dunne lijn tussen veiligheid en fascisme

Gesproken column naar aanleiding van het advies van de RSJ om zwangere vrouwen die roken of drinken, op te sluiten.
Eerder gepubliceerd in NRC Handelsblad (3-8-2015)

Foto's:
 Barbie: isabellaquintana, Pixabay.com, (CC0 1.0)

2 gedachtes over “Gesproken column – Dunne lijn tussen veiligheid en fascisme”

  1. Correctie!
    Mijn moeder heeft me intussen laten weten dat ik me vergis: ze dronk niet tijdens haar zwangerschap, al rookte ze inderdaad wel. Sorry ma! Dat dacht ik echt zeker te weten, maar ik was er natuurlijk niet bij, tenminste, ik bedoel…
    Jammer dat er een fout in staat. ik heb zoveel energie in het exacte cijferwerk gestoken dat ik mijn eigen familiegeschiedenis iets minder heb gecheckt. Natuurlijk is het wel zo dat vrijwel heel mijn generatie is geboren uit ouders die meestal nog wel rookten en dronken tijdens de zwangerschap – dat was toen gewoon heel normaal. Dus lees voor “mijn moeder” maar even “de meeste moeders”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *